13 Sterkte Cadeau voor iemand die het Moeilijk heeft

Iemand een hart onder de riem steken tijdens moeilijke tijden. Een lief sterkte cadeau kan een flinke oppepper zijn, maar vooral je persoonlijke aandacht zal diegene goed doen.

Snel het Perfecte Cadeau Vinden?

Hoi, Wij van Cadeauloos zijn gek op originele cadeaus! Dankzij onze cadeauzoeker vind jij snel het perfecte cadeau

Bekijk cadeauzoeker

Niets is zo hartverwarmend als een troost cadeau wanneer iemand het moeilijk heeft. Of het nu gaat om een overlijden, ziekte of een andere uitdaging, een klein gebaar kan een groot verschil maken. Een sterkte cadeau wat verder gaat als een bloemetje of teddybeer.

In dit artikel delen we 13 sterkte cadeau ideeën die even een glimlach op het gezicht van je dierbare zullen toveren en ze een beetje licht in donkere tijden zullen brengen.

Top 13 sterkte cadeaus

Heb jij iemand die een moeilijke tijd heeft en wil je deze een hart onder de riem steken? Hieronder hebben we onze top 13 troost cadeaus.

Cadeau Inspiratie Hier!

Emotiedagboek: HET cadeau voor iemand die het moeilijk heeft

Persoonlijk is de emotiedagboek mijn favoriete cadeau voor iemand die het moeilijk heeft. Vanaf dat moment kan diegene zijn of haar gevoelens van zich af schrijven en meer te weten komen over deze gevoelens. Het is het begin van een langzaam herstel.

Ontdek Jouw Ideale Cadeau

Een boek in deze moeilijke tijd

Leven met wind mee is geschreven door Jelle hermeus en staat onder meer bekent van de website SoChicken.nl. Een website wat gaat om een leuker leven en zowel dit boek als de website kunnen iemand in een moeilijke tijd een zetje in de juiste richting geven.

Cadeau Inspiratie Hier!

Troostpakketje: Tijd voor jezelf cadeau

Je wilt iemand een hart onder de riem steken en dat kan je het beste doen door diegene wat quality time te bieden. Maak daarom een leuk pakket met alles wat diegene lekker vind zoals badschuim, gezichtsmasker, chocoladereep en een lekker kamerluchtje.

Verras Met Een Uniek Geschenk

Beter slapen om beter te verwerken

Mensen die een moeilijke tijd hebben, slapen vaak ook een stuk slechter als normaal. Een Verzwaringsdeken helpt iemand om rustiger te slapen. Het geeft een gevoel van geborgenheid en helpt direct stress te verminderen. Uiteindelijk helpt voldoende slaap de hersenen om emoties beter te verwerken.

Ontdek Jouw Ideale Cadeau

Wensboom: Cadeau vol goede moed

Troost zit hem vaak in hele klein dingen. In moeilijke tijden vergeten we soms onszelf en waar we nog voor leven. De wensboom helpt je om naar de toekomst te kijken. Schrijf je wensen op en doe deze in de boom. Plant deze en je wensen zullen meegroeien met de boom.

Persoonlijke Cadeautjes in één Klik

Sterkte cadeau voor de brievenbus

In veel gevallen wil diegene nog geen bezoek en even tijd voor zichzelf. Je zal dat ongetwijfeld begrijpen, maar wilt toch iets doen. Een brievenbus cadeau is dan een goed idee. Droogbloemen is een goed idee, want deze passen makkelijk door de brievenbus en blijven lang goed.

Start Je Cadeauzoektocht

Zakje geluk voor een moeilijke tijd

Wil je een kleinigheidje geven (bij je kaart) dan is een zakje geluk een leuk idee. Klavertjes vier staan voor geluk en deze kan jij cadeau doen. Deze zaadjes kunnen gepland worden in de tuin of een pot en na verloop van tijd zal het geluk hen tegemoet komen groeien.

Begin met Cadeau Shoppen

Breng licht in je dag met de lichttherapielamp

Als de zon begint te schijnen dan komt bij veel mensen de glimlach langzaam terug. Zonlicht doet de mens goed en wat is er mooier als je dit aan iemand kan geven die het moeilijk heeft. Met een lichttherapielamp kan je in 10 a 15 minuten genieten van zonlicht op de meeste bewolkte dagen.

Vind Cadeaus Voor Iedereen

Stuur een troostpakketje

Stel een pakketje samen met hun favoriete snacks, een kaarsje, een tijdschrift of boek en een persoonlijke boodschap. Zo geef je hen iets tastbaars om zich beter te voelen.

Vind Nu het Perfecte Geschenk!

Een dagje ontsnappen aan alle ellende

Soms is het gewoon heerlijk om uit alle ellende te ontsnappen. Denk na wat diegene echt leuk vind en neem diegene mee. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, kijk eens op vakantieveilingen of een andere website waarop je leuke dagjes weg kan kopen voor weinig geld.

Persoonlijke Cadeautjes in één Klik

Licht aan het eind van de tunnel

Dit boek is geschreven door Marc de Hond en gaat over zijn stijd met de ziekte kanker. In moeilijke tijden wist Marc met de nodige humor en optimisme naar het leven te blijven kijken. Het is een bijzonder verhaal met een inspireerde kijk op het leven.

Persoonlijke Cadeautjes in één Klik

Help stress en emoties ontsnappen

Sporten en bewegen helpt je geest leeg te maken. Voor heel even zal die persoon alle ellende een klein beetje vergeten. Daarom is ontzettend belangrijk dat diegene blijft sporten. Met bokszak kan je alles van je af slaan of ga thuis tot het gaatje met een leuk sportabonnement die je op tv kan doen.

Verras Met Een Uniek Geschenk

Opkikkertje voor deze moeilijke tijd cadeau

Soms wil je iemand even wat laten weten die het niet zal verwachten. Een opkikkertje is dan een leuk cadeautje om te laten weten dat je aan iemand denkt. Dit kan van een snoepdoosje voor kikkertjes zijn tot een iets anders lekkers om te eten.

Hoe kan je iemand steunen in moeilijke tijden?

Soms kunnen de mensen om ons heen door moeilijke tijden gaan en hebben ze onze steun nodig. Maar hoe kunnen we hen het beste helpen. Van eenvoudige gebaren tot meer betrokken acties, deze ideeën zullen je helpen om op een betekenisvolle en effectieve manier te ondersteunen in moeilijke tijden.

 • Bied aan om te luisteren: Soms is het enige wat iemand nodig heeft een luisterend oor. Geef hen de kans om hun hart te luchten en laat ze weten dat je er voor hen bent.
 • Stuur een bemoedigend berichtje: Een simpel berichtje met een opbeurende boodschap kan veel betekenen voor iemand die het moeilijk heeft. Het laat hen weten dat je aan hen denkt en dat je om hen geeft.
 • Geef praktische hulp: Bied aan om boodschappen te doen, een maaltijd te koken of de hond uit te laten. Kleine gebaren kunnen een groot verschil maken in iemands dagelijkse leven.
 • Plan een leuke activiteit: Nodig hen uit voor een wandeling, een filmavond of een kopje koffie. Soms is afleiding de beste manier om de gedachten even te verzetten.
 • Laat hen weten dat je aan hen denkt. Stuur een kaartje of een klein cadeautje om hen te laten weten dat je aan hen denkt en om hen te steunen.
 • Vraag wat ze nodig hebben: Soms weten mensen niet goed wat ze nodig hebben. Vraag daarom wat je voor hen kan doen om hen te helpen in deze moeilijke tijd.
 • Wees geduldig en begripvol: Iedereen verwerkt emoties op een andere manier en in een ander tempo. Wees daarom geduldig en begripvol als iemand zich even terugtrekt.
 • Geef hen tijd en ruimte: Soms hebben mensen gewoon wat tijd en ruimte nodig om alles op een rijtje te zetten. Respecteer hun wens om even alleen te zijn als dat is wat ze nodig hebben.
 • Blijf betrokken: Laat hen weten dat je er voor hen blijft zijn, ook als de eerste schok van de moeilijke tijd voorbij is. Blijf betrokken en vraag af en toe hoe het gaat. Zo laat je zien dat je om hen geeft en dat je er altijd voor hen zult zijn.
 • Je hoeft je niet groot te houden: Iemand die het moeilijk heeft, heeft er niets aan als jij je enkel groot houdt. Voel jij je emotioneel dan mag er best een traantje vallen.

Wat zeg je tegen iemand die het moeilijk heeft?

Als iemand het moeilijk heeft, is het natuurlijk al voldoende om een arm om iemand heen te slaan en te luisteren. Maar soms zoek je naar woorden om diegene te steunen. Daarom hebben we hieronder enkele voorbeelden:

 • Zeg wat in je opkomt: Als je vanuit je gevoel praat dan kan je het bijja niet fout doen. Doe het met medeleven en zeg iets vanuit je hart.
 • Niet weten wat je moet zeggen: Soms weet je gewoon even niet wat je moet zeggen. Wees eerlijk en zeg gewoon dat je even niet weet wat je moet zeggen.
 • Hou het voornamelijk positief: Natuurlijk moet je realistisch blijven, maar zorg dat er altijd wat positiefs is. Zeker als het gesprek ten einde loopt, dan zijn positieve woorden heel erg fijn voor diegene.
 • Wees niet de betweter: Iemand die het moeilijk heeft, zit niet te wachten op iemand die alles beter weet. Natuurlijk is een tip of oppepper hier en daar erg fijn, maar zorg vooral dat je begrip toont.
Gerelateerde cadeaus
© 2023 Cadeauloos | Algemene voorwaarden | Disclaimer